O meni

TKO SAM JA?

Što ukratko reći o sebi?

Moje ime je Branka Kamenečki Orlić.

Završila sam Filozofski fakultet- odsjek razredne nastave i već 40 godina se družim s djecom i njihovim roditeljima.

Radeći 25 godina za www.nazor.hr kao voditelj, animator i pedagoški voditelj imala sam priliku upoznati i družiti se s djecom svih uzrasta, a ponajviše sa teen generacijom. Zimovanja, ljetovanja s teen generacijom bila su za mene neopisivo iskustvo i dobra edukacija. Upoznala sam sve lijepe i manje lijepe strane odrastanja i spoznala koliko je put odrastanja pun izazova.

Moja znatiželja i želja za edukacijom prvo me odvela na TA i Realitetnu terapiju. Nakon toga na Gestalt radionice. Završila sam za NLP MASTERA, IN, WINGWAVE coacha, 20 coaching tehnika, edukaciju o Zakonu privlačenja, te edukaciju za Mindfulness praktičara.

MOJA PRIČA

Sebe bi opisala kao vrlo znatiželjnu, veselu, hiperaktivnu osobu. Neprestano sam u pokretu. Od kada znam za sebe željela sam biti učiteljica. Svijet sam gledala i doživljavala otvorenih očiju i srca. Potreba za pomaganjem, empatičnost i asertivnost su moje zvijezde vodilje. Spašavala sam pogažene tratinčice, povrijeđene životinje i bila rame za plakanje svojim prijateljima.

S razumijevanjem i rješavanjem tuđih problema nisam imala poteškoća, no kad sam trebala pomoći sebi nastaje panika. Problemi su bili tu, ja sam ih prihvaćala s mišlju da bolje ne zavrjeđujem, te da tako treba biti. Moje tijelo pričalo je drugu priču. Počelo se štititi kilogramima, bolesti su stizale jedna za drugom.

Nakon što sam preživjela životne oluje, u moj vlak života došli su ljudi koji su me pogurali i krenula sam spoznavati i upoznavati sebe. Tako sam otvorila neiscrpno carstvo edukacije i potrebe voljenja i spoznavanja sebe.

Danas znam tko sam i što želim. Dobar sam motivator, edukator, coach i svjesni kreator svojeg života. Volim ples, muziku, izlaske s prijateljima, čitanje knjiga, meditaciju u prirodi. Osmijeh rijetko silazi s mog lica. Ljubav je moj najveći pokretač.

Ljude koje susrećem prihvaćam i poštujem njihove mape svijeta. Veselim se kad vidim da je uz moju pomoć netko napredovao i da probleme prihvaća kao izazove i lekcije iz kojih raste i razvija se.

U mom životu postoji samo naprijed, nove edukacije, radionice, coaching, knjige. Želim naučiti sve ono što nas nikada nisu učili u školi, a možda su trebali. Uživam u novim spoznajama i divnoj energiji, u okruženju divnih ljudi. Spoznavši svoj put, spoznala sam da sve što mi se događalo u životu bilo je s razlogom i da je moj pravi život, život iz bajke, tek počeo. Postala sam vlasnica JoyfulLife centra, centra za osobni razvoj i edukaciju i pomoć roditeljima i djeci.

Jučer sam bila pametna i željela sam mijenjati cijeli svijet,
a danas sam mudra i odlučila sam mijenjati samo sebe

(iskreno ne znam tko je ovo rekao)

KAKO MOGU POMOĆI DRUGIMA I BITI NJIHOV EDUKATOR I MOTIVATOR?

Beskrajno sam zahvalna svim malcima koji su mi dopustili da budem dio njihovog odrastanja, jer oni su moji najiskreniji i najveći učitelji.

U radu pokušavam zajedno s klijentom otkriti njegove energetske i emocionalne blokade, kako bi mu put do ostvarenja cilja bio uspješniji. Koristim licencirane tehnike i metode koje sam savladala kroz svoje učenje vodeći računa o potrebama i mogućnostima klijenta.

Predavanja, radionice i individualne razgovore pripremam tako da obrađujem teme iz područja osobnog rasta i razvoja s težištem na poteškoće vezane uz roditeljstvo. Kroz dugogodišnji rad spoznala sam da se roditelji susreću s velikim poteškoćama vezanim uz odgoj. Nažalost, škola za roditelje ne postoji i svi pomalo lutamo i teško pronalazimo pravi put, dok svi od nas očekuju da budemo savršeni roditelji. Biti roditelj je najzahtjevniji „posao“ na svijetu. Zajedničkim radom na radionicama uspijemo pronaći zvijezdu vodilju ka savršenijem roditeljstvu. Moj rad temeljim na tehnikama koje su jako učinkovite jer svaki roditelj nakon edukacije ili razgovora odlazi kući s alatima koje može sam koristiti i pomoći sam sebi i svojoj djeci, kada mu zatrebaju. Radionice i predavanja su dinamični i interaktivni, nema pritiska, nema osuđivanja ni prosuđivanja roditelji sami diktiraju tempo rada, kao i većinu tema koje obrađujemo. Okupljamo se oko zajedničkog cilja – zajedno rasti i razvijati se. Svoje radionice, predavanja i individualna druženja koncipiram kao predivna druženja puna divne pozitivne energije, sa željom da roditelji budu što sretniji, a djeca što veselija.

Iskustvo mi govori da se svatko od nas nađe pred zidom prepunim izazova. Biti roditelj nije jednostavno, svakodnevno se nađemo u situacijama koje nam se nimalo ne sviđaju. Stoga ako se pronalazite u nekom od sljedećih navoda obratite mi se, tu sam za vas.

OVO SU SAMO NEKE TEME O KOJIMA PRIČAM NA SVOJIM PREDAVANJIMA:

 • Što je to odgovorno roditeljstvo
 • Autoritativan ili popustljiv roditelj, pitanje je sad
 • Zašto mene svi odgajaju
 • Uh, to učenje i pisanje zadaća
 • Asertivnost u komunikaciji
 • Postavljanje granica u odnosima
 • Obiteljske konstelacije
 • Tko sam ja u svojoj obitelji
 • Emocije kao temelj dobrih odnosa
 • Tehnike koje omogućavaju uspješnije nošenje s negativnim mislima, emocijama i stresom
 • Kako razgovarati s adolescentima i preživjeti njihovo odrastanje

Brinete za sebe i svoju djecu, ponekad imate napadaje panike i strahova, ne vidite rješenje, ciljevi su vam nejasni …

Vjerujte mi ne postoji nerješiva situacija.
Prošla sam skoro sve od navedenog.
Znam da ste i vi spremni riješiti naizgled nerješivu situaciju.

Zato sam ovdje, da zajednički pronađemo i riješimo sve vaše izazove.
Očekujem vas otvorenog srca i raširenih ruku u svom JoyfulLife centru.
Mob : +385 (0) 95 513 7775
Mail: joyfullifebybranka@gmail.com

TKO JE LIFE COACH (ŽIVOTNI TRENER) I KOJI JE NJEGOV ZADATAK?

Life Coach (životni trener) je osoba koja vam može pomoći da probudite vaše uspavane potencijale, te da ih zatim i realizirate. On vam može pomoći da ostvarite svoje ciljeve, želje i snove, da budete zdraviji, sretniji i zadovoljniji i sobom i svojim životom. Životni trener je netko tko vas usmjerava kako se riješiti mentalnih blokada i ograničavajućih uvjerenja, te kako promijeniti mentalni stav koji je od suštinskog značaja za postizanje uspjeha na emotivnom, duhovnom, zdravstvenom i financijskom planu. Life Coach vas uči principima uspjeha i tehnikama pokretanja i održanja pozitivne energije koje vas kao zvijezda vodilja dalje vode ka većem samopouzdanju, entuzijazmu, volji i motivaciji i drugim unutrašnjim kvalitetama koji će vam omogućiti da živite radosniji i ispunjeniji život.

Coach pomaže klijentu da prepozna osobne ciljeve, poslovne ciljeve ili ciljeve u partnerskom odnosu, te da zatim razvije adekvatnu strategiju i planira potrebne poteze kako bi se postavljeni ciljevi i ostvarili. Sesije coachinga su uvijek kreativne i pozitivne i kroz njih klijent dobije sve ono što mu kroz dnevni raspored promakne ili nedostaje.

Zadatak životnog trenera (edukatora i motivatora) je da pomogne klijentu da:

 • jasno izrazi svoje želje i pretoči ih u jasno definirane, realistične i vremenskim rokom određene ciljeve
 • pronađe u sebi i upotrijebi resurse koji su mu potrebni kako bi ostvario te ciljeve,
 • prebrodi prepreke na tom putu (otkloni emocionalne blokade, motivira sebe kada je to potrebno, bude uporan, fleksibilan i prilagodljiv)
 • nauči vještine i strategije uspjeha koje su mu neophodne kako bi ostvario svoj cilj.

DA LI JE LIFE COACHING METODA BAŠ ZA VAS?!

Da biste saznali da li je Life Coaching baš za Vas odvojite nekoliko minuta i iskreno odgovorite na slijedeća pitanja:

 • Osjećate li se zaglavljeno u nekom aspektu svoga života?
 • Želite li to promijeniti?
 • Jeste li spremni poduzeti odgovarajuće aktivnosti i preokrenuti trenutnu situaciju u svoju korist?
 • Jeste li spremni prihvatiti i preuzeti odgovornost i ustrajati na putu ka ostvarenju svojih želja i ciljeva?


Ako ste na ova pitanja odgovorili sa DA, onda je Life Coaching baš za Vas, no prilikom izbora životnog trenera, važno je znati odaje Vam ta osoba dojam tople i sređene osobe koja je sve što zna primijenila, najprije na sebi, jer tek u tom slučaju sve to kasnije može na pravi način primijeniti i na drugima.

Ako se odlučite upravo za ovu metodu i izaberete mene za svog Coacha, od vas kao svog klijenta, očekujem entuzijazam, energiju i posvećenost stvaranju pozitivne promjene u sigurnom okruženju, punom bezuslovne podrške i razumijevanja. Pomoći ću Vam da pronađete smisao u traženju odgovore na pitanja : “Što očekujem od života? Što ja to uistinu želim i kako to na najbrži i najlakši način mogu ostvariti? Kako doći do željene sreće i zadovoljstva i konačno disati punim plućima, jer ja to zaslužujem ?” Odgovori su već u vama, a put do realizacije je učinkovit u suradnji sa mnom.

Ulaganje je minimalno, nasuprot dobiti koja je ogromna …
Jer u svoj osobni rast i razvoj se uvijek isplati investirati!

U ČEMU JE RAZLIKA IZMEĐU COACHINGA I PSIHOTERAPIJE?

I psihoterapeut i coach rade s ljudima i pomažu im da riješe svoje probleme, no postoje značajne razlike između psihoterapije i coachinga.

Te razlike su slijedeće:

 • Psihoterapija je usmjerena uglavnom na psihopatologiju, a coaching na rad sa osobama koje ne pate od psihopatoloških poremećaja
 • Psihoterapija je usmjerena na rješavanje emocionalnih poremećaja, a coaching na postizanje ciljeva koje klijent želi
 • Psihoterapija je uglavnom okrenuta ka analizi, razumijevanju i prihvaćanju, a coaching ka učenju novih vještina
 • Psihoterapeuti se bave rješavanjem emocionalnih problema i poremećaja, a coach otklanjanjem emocionalnih blokada, motiviranjem, mijenjanjem okvira, učenjem strategija uspjeha i sl.
 • U psihoterapiji dobar dio rada orijentiran je ka analizi prošlosti, dok je u coachingu rad isključivo orijentiran ka budućnosti.

MOJE OBJAVE MOŽETE PRATITI NA:

POSLJEDNJE OBJAVE

Newsletter

Prijavite se i dobivajte redovite obavijesti o aktualnim događanjima